05 oktober 2007

Verkiezing van de leerlingenraad

Vrijdag 5 oktober waren het bij ons op school verkiezingen voor de leerlingenraad. Nadat alles was klaargezet, en alle stembrieven waren gevouwen, mochten de mensen van het stembureau hun taak uitvoeren.
Om alles in goede banen te leiden, hadden we een voorzitter, een ondervoorzitter, een bijzitter, een secretaris en iemand die ervoor moest zorgen dat je je stembrief wel in de stembus stak.
Alle leerlingen van het tweede tot het zesde leerjaar hebben en heuse oproepingsbrief gekregen, want zonder zo'n brief kan je mag je niet stemmen!
Als je je oproepingsbrief had afgegeven, kreeg je een stembrief waarop je anoniem je stem mocht uitbrengen. Wij moesten dus 2 leerlingen van onze klas aanduiden om in de leerlingenraad te zetelen.
Als onze stem was uitgebracht, moest de stembrief in de stembus gestopt worden. Dit werd zeer nauwkeurig gecontroleerd!!
Om zeker te zin dat er niemand 2 keer kon stemmen, werden de oproepingsbrieven afgestempeld. We wachten nu vol spanning af wie uiteindelijk de verkozenen zullen zijn!

1 opmerking:

juf Lydia zei

Ik wil de leerlingen van L6 die het kiesbureau bemanden heel hard bedanken voor hun inzet en medewerking! Ook bedankt voor de leuke foto's ... vooral die waar ik zo knap op sta natuurlijk!